Jutustelun kautta töihin - ostatko meidät?

Tuntuvatko rekryhaastattelut mielestäsi turhan jäykiltä? Niin meistäkin. Siksi puhummekin haastatteluiden sijasta mieluummin jutusteluista, sillä nämä tapaamiset ovat kaukana perinteisestä rekryhaastattelusta. Jokainen potentiaalinen sysartlainen (myöhemmin puhutellaan nimellä rekrykandi) käy läpi kaksi erilaista jutustelua. Pyrimme pitämään jutustelut mahdollisimman epämuodollisina, sillä haluamme tavata oikean ihmisen, emme työhaastattelua varten sliipattua kiiltokuvaa. Tavoitteenamme on saada aikaiseksi tasavertainen keskustelu, jossa sekä rekrykandilla, että meillä, on mahdollisuus tutustua ja päästä mahdollisimman hyvin jyvälle toisistamme. Rekrykandit ovatkin kuvanneet näitä keskusteluja positiivisella tavalla erilaisiksi, rennoiksi ja avoimiksi.

Molemmat jutustelut on mahdollista käydä joko livenä jommalla kummalla toimistollamme tai sitten etänä. Rekrykandina saat päättää, miten tehdään.

Mitä olet työurallasi tehnyt ja mihin voisit meidän kanssa päästä?

Ensimmäisessä jutustelussa olemme uteliaita kuulemaan, mitä kaikkea olet työurallasi tähän mennessä ehtinyt tekemään ja missä olet hyvä. Työhistorian lisäksi olemme kiinnostuneita siitä, mitä haluaisit tulevaisuudessa tehdä. Haluammekin kuulla urahaaveistasi, unelmaprojektistasi sekä siitä, mitä odotuksia sinulla olisi meille työnantajana. Toki tätä ei ole tarkoitus pitää yksipuolisena kyselynä, vaan avoimena keskusteluna. Kiellettyjä aiheita ei ole eli voit kysyä ihan mitä tahansa, mikä mietityttää sinua työpaikan vaihtamiseen liittyen. Vastaamme erittäin mielellämme myös vähän kinkkisempiin kysymyksiin ja keskustelemme haastavistakin aiheista. Vaikka et kysyisikään, niin tässä vaiheessa avaamme myös mahdollisimman* avoimesti, minkälaista työskentely meillä todellisuudessa olisi projektien, työkavereiden sekä yrityskulttuurin näkökulmasta.

Ensimmäisen jutustelun päätteeksi keskustelemme vielä, haluaisitko mieluummin kuukausi- vai provisiopalkan ja vastaako valitsemasi palkkamallin mukainen palkka odotuksiasi. Palkkasi pystyt laskemaan etukäteen täällä https://koodarinpalkka.fi/ Onpa käynyt niinkin, että kandi ei ollut palkkaa tsekannut etukäteen ja yllättyi tässä vaiheessa positiivisesti siitä, että palkkamallimme mukaisesti palkka olikin odotuksia korkeampi.

Puhutaan sitten vielä vähän teknisemmin

Jos ensimmäisen jutustelun jälkeen molemmat osapuolet haluavat vielä jatkaa tutustumista, järjestämme teknisemmän jutustelun. Tämän tavoitteena on tietysti varmentaa rekrykandin teknistä osaamista, mutta antaa myös mahdollisuus tutustua tuleviin kollegoihin. Teknisen jutustelun tuleekin meiltä vetämään kaksi tai kolme konsulttiamme. Niinkuin tuosta nimestäkin voi päätellä, niin tässä vaiheessa ei tarvitse suorittaa minkäänlaisia koodaustestejä, vaan osaamista käydään läpi teknisen keskustelun kautta. Saat myös ensimmäisessä jutustelussa esittää toiveen siitä, mistä teknologioista mieluiten juttelisit tässä kohtaa. Haluamme tässäkin vaiheessa varmistaa, että tilanteesta ei tule kuulustelua, vaan pääset enemmänkin keskustelemaan meidän kivojen tyyppien kanssa teknologian hienoudesta. Voit myös kysellä tulevilta kollegoilta, minkälaista työarki meillä oikeasti on.

Onko meillä yhteistä tulevaisuutta?

Kun molemmat jutustelut on käyty, meillä molemmilla on toivottavasti erittäin hyvä kuva toisistamme. Jos ajatukset tulevaisuudesta, tavoitteista ja unelmista osuvat yhteen, teemme sinulle työtarjouksen. Työtarjouksen hyväksymisen jälkeen etenemme työsopimuksen allekirjoituksen kautta työsuhteen aloitukseen. Olemme nopeita päätöksissämme eli emme halua turhaan odotuttaa rekrykandejamme missään vaiheessa jutusteluprosessia.

Lopuksi on vielä hyvä mainita, että tärkein asia koko tässä jutustelurumbassa on avoimuus. Kun pelataan alusta asti avoimilla korteilla, ei tule turhia yllätyksiä kesken matkaa eikä myöskään mahdollisen työsuhteen aloituksen jälkeen.

Tervetuloa jutustelemaan meidän kanssa, jos työskentely meillä vaikuttaa yhtään potentiaaliselta vaihtoehdolta!

 

*käytetty mahdollisimman hyvin -ilmausta, koska joskus huomaamme olevamme niin vahvasti Sysart-kuplassa, että alamme pitää työpaikkamme hienouksia itsestäänselvyyksinä ja unohdamme hehkuttaa niitä.

Edellinen
Edellinen

Mitä tarkoittaa se, että Sysartin eNPS (Employee Net Promoter Score eli työntekijöiden nettosuositteluindeksi) on 75?

Seuraava
Seuraava

Miksi annamme kaikille työntekijöillemme täydet palkalliset vapaat heti työsuhteen alusta?